logo bergstijgers

Primaire tabs

Titel

Bergstijgers KEMPEN vzw

De Natuurvrienden Bergstijgers bestaan in België bijna 50 jaar.
Bergstijgers Kempen VZW, de vroegere bergstijgerafdeling Herentals, is in 1981 opgericht door enkele Herentalse klimmers.

ONZE MISSIE

De Bergstijgers Kempen vzw doet aan buitensport (muur-, rots- en bergbeklimmen, fietsen, wandelen, speleo, kanovaren, … ) op een veilige en ecologische manier. Dit gebeurt steeds in een sociaal en kameraadschappelijk kader.

Aan de hand van trainingen, workshops, bijscholingen en cursussen leren we onze leden om deze buitensporten veilig en zelfstandig te beoefenen. Daarbij hechten we als sportclub heel veel belang aan het up to date houden van de nodige technieken en vaardigheden.

Bij de Bergstijgers Kempen kan iedereen op eigen niveau buitensport beleven op een recreatieve manier.

 HET CLUBLEVEN

De basis van het alpinisme is het bergwandelen, daarom organiseren we 's winters en 's zomers wandelingen in binnen en buitenland.  Het clubleven bestaat verder grotendeels uit wandel- en familieweekends, trektochten, trainingen, winter- en zomerbivaks, speleo en klimstages, zomerkampen, info- en dia-avonden. Veel van onze tochten, weekends en kampen zijn opgevat als activiteit voor gans het gezin, de clubleden vinden elkaar in ons lokaal aan de klimmuur in De Mixx en maken afspraken voor het zwaardere werk.

 

 EEN EXCLUSIEF DIENSTENPAKKET

Leden van de Natuurvrienden Bergstijgers kunnen bovendien rekenen op o.a. een voordelige bergsportverzekering, een unieke bibliotheek met informatie over gebergten uit gans de wereld, volledige materiaalsets voor beginners, een eigen oefenlokaal met klimmuur en noem maar op.  Ontdek onze Ledenvoordelen

Wil je je graag aansluiten bij de Bergstijgers Kempen?  Vul dan dit inschrijvingsformulier in.  Klimmers moeten de Bergsportverzekering aanduiden.

 Climb2Gether: eerste zondag van de maand van 10:00 tot 12:00

De Climb2Gether's zijn de ideale momenten om andere leden-gezinnen met kinderen te ontmoeten en samen te klimmen.  Bedoeld voor kids en jeugd tesamen met hun ouders.

 

 

LADIES Climb: tweede zaterdag van de maand 20:00

 

Een avondje klimmen en bijpraten elke tweede zaterdag van de maand tussen 20:00 en 21:30.  Alle Bergstijgervrouwen zijn van harte welkom.

Facebook-groep

 

 

 LIDMAATSCHAP BERGSTIJGERS KEMPEN VZW

Lid worden voor het werkjaar 2024 Bergstijgers Kempen VZW of een lidmaatschap verlengen via DIT webformulier

Lidgelden..
Zeker van je verzekering ...

 

KLIMZAAL Reservaties


Elke woensdag tussen 14:00 en 16:00 (G-klimmen)
En op volgende data ...

 

NIEUWSBRIEF

Wegens privacyredenen ben je als (nieuw)lid niet automatisch ingeschreven op onze nieuwsbrief !
Inschrijven doe je via deze link ...
 

    

G-KLIMMEN

Muurklimmen voor personen met een beperking op woensdagnamiddag in samenwerking met: 

 

 [Meer]

G-Klimmen op facebook

   

 Nationale activiteiten & actueel

Kalender nationale activiteiten...

Rocher de Goyet ...

Afspraken gebruik rotsen KBF ... 

 

 

Activiteiten