bergstijgers brugge

Jeugd

Foto * jeugdcursus rotsklimmen start in het voorjaar 2018

 

 

 

 

 

 

 

 

Cursus Indoor Combi jeugd + ouder (VOLZET)

Op een speelse manier, leer je van onze begeleiders de basisprincipes van veilig indoor klimmen.

Voor de kinderen die 14 jaar zijn, is er op het einde van de cursus ook nog de mogelijkheid om hun kvb1 pasje te behalen. Op die manier kunnen ze volledig zelfstandig aan de slag gaan in de klimzalen in Vlaanderen.
Omdat je zo’n klimbewijs pas vanaf 14 jaar kan behalen, betrekken we graag ook de ouders 2 avonden in de cursus. Als zij slagen in hun kvb1 test, kunnen zij zonder problemen hun klimmende kroost beveiligen in de klimzaal. 

Data klimcursus :
Voor de kinderen:  7 donderdagavonden : 12, 19 en 26 okt + 9, 16, 23 en 30 nov (geen les in de herfstvakantie)
Voor de ouders: 16 en 23/11
Telkens van  18u30 tot 20u

Waar: klimzaal Julien Saelens, domein Sport Vlaanderen (aka Bloso) Brugge

Voor wie :

  • Sportieve kinderen tussen 10 en 14 jaar oud en één van hun ouders of een volwassene die achteraf met hen wil klimmen
  • Die lid/ verzekerd zijn bij de Brugse Bergstijgers
  • Klimervaring is helemaal niet nodig
    ==> We sluiten de cursus af op maximum 12 kinderen.

Hoe kan je inschrijven ?
Door onderstaand formulier volledig ingevuld terug te sturen en de onkosten over te schrijven.
We gebruiken de datum van overschrijving om in geval van teveel inschrijvingen te beslissen wie kan deelnemen.

Wat kost dit allemaal ?
De onkosten bevat 3 onderdelen:

  1. Cursus en inkomgeld
  2. Lidgeld Natuurvrienden Bergstijgers Brugge
  3. Verzekering

1. De cursus (de 7 klimavonden) kosten 50 euro + inkom in de klimzaal. Het best is  gewoon een 10 beurten kaart aan te schaffen aan de receptie van Sport Vlaanderen. Denk eraan je identiteitskaart mee te brengen als je in Brugge woont, want dan profiteer je van 25% korting in de klimzaal.
In deze 50 euro zit het gebruik van het  klimmateriaal (koop dus zeker nog geen klimmateriaal !), de deskundige begeleiding (wij werken met 1 begeleider per 2 kinderen!) en de mogelijkheid om een kvb1 te behalen door de ouders.
Deze 50 euro stort je op rekening BE90 9795 9095 5832 van de Brugse Natuurvrienden en Bergstijgers met vermelding “jeugdcursus +               Naam".
2. Hoe kan je lid worden bij de Brugse Bergstijgers? Onze lidgelden voor 2018 zullen door de fusie met FROS pas eind oktober bekend zijn en kunnen dan pas vereffend worden. We vermoeden dat dit ongeveer 30 euro voor volwassenen en 20 euro voor kinderen zal zijn. Het lidmaatschap bestaat normaal uit twee delen nl. het lidmaatschap en de verzekering.  Dit deel zal dus later afgehandeld worden.
3. Om jullie toch op een veilige manier te kunnen laten klimmen, bieden we wel apart al  het verzekeringsdeel aan van onze club. Je kan je via deze link registreren voor de verzekering https://www.bergstijgers.org/lidmaatschap. De verzekering bedraagt 22€. Wil je ook wintersport in je verzekering dan betaal je 29€. Vermoedelijk begin november zal je dan gecontacteerd worden om het resterende bedrag te betalen en het vervolmaken van je echte lidmaatschap. Daarna krijg je je lidkaart en waarna je gebruik kan maken van een tegemoetkoming van het ziekenfonds.
Wie ingeschreven is en het nodige betaald heeft, zal verder op de hoogte worden gesteld van het reilen en zeilen van de cursus.

Wie al lid is voor 2017 moet natuurlijk deel 2 en 3 niet nog eens betalen
Vul dus snel onderstaand formulier in en dan zien we je graag binnenkort in de klimzaal !