logo bergstijgers

Zomerkamp 2024: Lechtaleralpen Imst

Datum activiteit: 
zaterdag, 20 juli, 2024 tot zondag, 4 augustus, 2024
Uren: 
10:00
Omschrijving: 

Het zomerkamp 2024 zal doorgaan in de Oostenrijkse Lechtaler Alpen regio Imst, van 20 juli tot 04 augustus. Zelfde camping als vorig jaar.

 Het Lechtal bevindt zich helemaal aan het noorden van de Alpen. Op de hoogste toppen zie je noordwaarts tot ver over de “grote eindeloze vlakte”. De bergen reiken niet al te hoog (tot krap 3000m), maar ze bieden een machtige omgeving voor zowel rustige bergwandelingen als de stevigere klimpassages en overschrijdingen. Zie bijvoorbeeld een filmpje van de beklimming van de Dremelspitze waarover we de Bergstijgerswimpel in 2021 zwaaiden. De lager gelegen almen en hutten zijn aangename wandelingen voor jong en oud. Fervente multipitch klimmers komen ruim aan hun trekken met diverse mogelijkheden rondom de Steinseehutte, Hanauerhütte, Prinz Luitpoldhaus, de Biberkopf, diverse mogelijkheden op de Hahntennjoch enz. En klettersteigs bij de vleet: zowel makkelijke parcours (Hanauerhütte “Einfach”, Holzgau Simmswasserfall Gamzentour, Karhorn in Warth, Wasserfall klettersteig aan de Muttekopfhütte) als moeilijkere parcours (Hanauerhütte “Schwierig”, Holzgau Simmswasserfall Adlertour, Maldonkopf aan de Mutekopfhütte).

 Voor de aplinisten die hunkeren naar een sneeuw- en ijstocht, plannen we een meerdaagse naar het Pitztal of Ötztal waar we de Wildspitze kunnen beklimmen.

 Liefhebbers van fauna en flora komen in deze regio gegarandeerd aan hun trekken. alpenmarmotten, gemzen, steenbokken, gentianen, steenbokken, rotskruipers, … je vindt het er allemaal. En ja, de edelweiss ook – tenminste als je weet waar het staat. En wil je een avontuurlijk dagje beleven met een hoogteparcours, Mountainbike park, waterpark, een roller coaster, dan kunnen we ofwel bij Area47 of in HochImst terecht.

 Hou er rekening mee dat het zomerkamp geen cursus is: onze begeleiders gaan immers ook op vakantie. Je brengt zelf je materiaal mee dat nodig is om de activiteiten veilig uit te voeren.
Deelnemers moeten in orde zijn met hun lidgeld 2024 van de Bergstijgers met gepaste verzekering voor de activiteiten die ze ondernemen.

 Onze uitvalsbasis is de Aktivcamping in Imst.  Wil je meegaan op zomerkamp, boek dan nu meteen en direct bij de camping. Volg de instructies in bijlage.

 LET OP:

  1. De camping reserveert voor ons een deel van de camping tot EINDE APRIL. Leg je je camping later vast, is er geen garantie dat je bij onze groep staat, maar kan je elders terecht komen op de camping (voor zover er nog plaats is…)

  2. Niet vergeten om je boeking apart nog aan johan@bergstijgerskempen.be door te mailen. Zo ben je verzekerd dat je op voorhand nog concrete info krijgt over het zomerkamp.

 

 

Aktiv Camping Imst
Schwimmbadweg 10
6460 Imst
AT