logo bergstijgers

Bergstijgersrally 2025: “In het spoor van Andreas Schotel.”

Datum activiteit: 
zaterdag, 15 februari, 2025
Uren: 
08:00
Omschrijving: 

In 2025 is het opnieuw aan de Bergstijgers Kempen om de rally te organiseren. Net over de Belgische grens, in de Nederlandse provincie Noord-Brabant, vonden wij een unieke locatie om te overnachten. Vlakbij ligt het natuurgebied “Landgoed De Utrecht”.

Landgoed De Utrecht is een prachtig gebied in de Brabantse Kempen. Ooit begonnen als ontginningsproject, bestaat het landgoed nu uit bos- en natuurterreinen, akker- en graslanden, een golfbaan, een natuurbegraafplaats, woonhuizen en boerderijen en diverse horecagelegenheden. Landgoed de Utrecht ligt in de gemeenten Hilvarenbeek en Reusel-De Mierden. Aan de westzijde grenst het landgoed aan België.

Aan de rand van dit landgoed ligt het pittoreske dorpje Esbeek. In het centrum van Esbeek vinden we het Andreas Schotel Museum. Andreas Schotel was een kunstenaar, die leefde, woonde en werkte in Esbeek. Langs de Andreas Schotel wandelroute vind je een aantal schildersezels met zijn werk. Daarnaast staat er een aantal sculpturen, die aan de hand van zijn etsen en aquarellen door verschillende kunstenaars vervaardigd zijn.

Andere bezienswaardigheden in dit gebied zijn de Flaestoren, de Reusel, enkele oude boerderijen, prachtige unieke bos- en heidelandschappen en vennen. Dit alles en nog veel meer kan je zelf komen ontdekken tijdens de volgende Bergstijgersrally, die plaatsvindt op zaterdag 15 februari 2025. Noteer dus nu al deze datum in uw agenda !!

Meer info zal ten gepaste tijde verspreid worden via onze site, alsook de verschillende inschrijvingsopties. Waarschijnlijk zullen wij omstreeks 1 oktober 2024 de inschrijvingen openen.

Wij verwachten jullie in februari 2025. Tot dan !!!!