bergstijgers climb

Bestuur CLIMB

CLIMB is een groep van jongeren binnen De Natuurvrienden-Bergstijgers Nationaal. We nemen deel aan veel van de nationale activiteiten en organiseren binnen deze activiteiten leuke extraatjes voor jongeren tussen 12 en 21 jaar.

Op de klimweekends en kampen koken we samen en houden we de CLIMB-bar open. Wie jonger is dan 21 kan genieten van een voordelige prijs bij het reserveren van een slaapplaats. We wisselen het klimmen ook vaak af met andere activiteiten zoals: wandelen, kajakken, speleologie,…

Wil je graag deelnemen aan één of meerdere van deze activiteiten, volg dan een klimcursus van De Bergstijgers. Enkele van de gevorderde CLIMBers engageren zich regelmatig als lesgever bij de jeugdcursussen. Eens geslaagd voor de cursus krijg je een brevet en kan je inschrijven voor een nieuwe cursus. Zo kan je, als je wil, doorgroeien tot volleerd alpinist.

De kern van climb bestaat uit deze 6 enthousiastelingen: Andy, Joshua, Roman, Tist, Flynn en Lenne

Andy Van Camp is onze CLIMB-bompa. Hij ondersteund het jonge, nog onervaren team met zijn kennis als mede-oprichter van CLIMB. Hij is dus onmisbaar! Hij is het kloppende hart van climb als organisator van de praktische kant van zaken. Hij is natuurliefhebber in hart en nieren en alpinist tot in… de gletsjerspleet. De bergen roepen hem geregeld voor een bezoekje!

Joshua Dewulf is lid van afdeling Brugge. In 2019 begon hij met indoorklimmen in Brugge en in hetzelfde jaar volgde hij de jeugdcursus alpinisme en de stage in Zwitserland. Hij houdt zich bezig  met alle grafische zaken binnen CLIMB zoals hoodies, de jaarlijkse kalender t-shirts en social media.

Roman Vermeulen volgde in 2018 voor de eerste keer de jeugdcursus rots. Sindsdien heeft hij het “bergvirus” te pakken en volgde nog veel meer cursussen. De moeilijkste routes van het rotsmassief zijn voor hem geen probleem! In 2022 werd hij aspirant begeleider van de jeugdcursus. Roman is lid van afdeling Brussel.

Tist Liekens is lid van de grootste afdeling van de bergstijgers, de Kempen. Hij gaat al van jongs af aan naar de Bergen en in 2015 is hij met zijn familie lid geworden om nóg meer bergpassie te ervaren. In 2019 volgede hij de jeugdcursus alpinist. Sindsdien is hij gepassioneerder dan ooit en probeert hij die passie over te brengen op anderen. Daarom werd hij in 2022, net zoals Roman, aspirant begeleider van de jeugdcursus alpinist. Je kan ook altijd bij Tist terecht als je een vraag hebt over een plantje of een beestje, zeker als het uit de Alpen komt!

Flynn Meulemans is lid van afdeling Antwerpen. Door haar familie is ze terecht gekomen in de bergstijgers en natuurlijk ook bij CLIMB. Na enkele cursussen te volgen is ze gebeten geweest door de klim- en bergmicroben.

Ook Lenne Simons is lid van de Antwerpse sectie. Ze is de achterkleindochter van de stichter van de bergstijgers, Jan Flips. Tijdens de viering van 50 jaar Bergstijgers had ze de kans om een kliminitiatie op de rots te doen. Sindsdien is ze niet meer gestopt met klimmen.