bergstijgers climb

Bestuur Climb

Climb is een groep van jongeren binnen De Natuurvrienden-Bergstijgers Nationaal. We nemen deel aan veel van de nationale activiteiten en organiseren binnen deze activiteiten leuke extraatjes voor jongeren tussen 12 en 21 jaar.

Op de klimweekends en kampen koken we samen en houden we de CLIMB-bar open. Wie jonger is dan 21 kan genieten van een voordelige prijs bij het reserveren van een slaapplaats. We wisselen het klimmen ook vaak af met andere activiteiten zoals: wandelen, kajakken, speleologie,…

Wil je graag deelnemen aan één of meerdere van deze activiteiten, volg dan een klimcursus van De Bergstijgers. Enkele van de gevorderde climbers engageren zich regelmatig als lesgever bij de jeugdcursussen. Eerst leer je de basis van het klimmen kennen in de klimzaal, erna gaan we ons uitleven op de rotsen. Eens geslaagd voor de cursus krijg je een brevet en kan je inschrijven voor een nieuwe cursus. Zo kan je, als je wil, doorgroeien tot volleerd alpinist.

De kern van climb bestaat uit deze 4 enthousiastelingen: Lisa, Andy, Eva en Johanna.

Bij Lisa Meulenbergs stroomt het Natuurvriendenbloed door de aderen. Ze is opgegroeid tussen De Bergstijgers en is ondertussen ervaren alpiniste en lesgeefster. Ze is de altijd even vrolijke trekker van ons team en zorgt steeds voor sfeer en gezelligheid.

Andy Van Camp is het kloppende hart van climb als organisator van de praktische kant van zaken. Met zijn jarenlange ervaring is hij onmisbaar! Hij is natuurliefhebber in hart en nieren en alpinist tot in… de gletsjerspleet. De bergen roepen hem geregeld voor een bezoekje!

Eva Van Hyfte is onze rots in de branding en zorgt voor de mooie uitwerking van onze activiteiten. Ze geniet als geen ander van de zon op haar gezicht, eens boven op de rotsen na het klimmen van een mooie route.

Johanna Borms is het laatst aangesloten lid van de bende en probeert zich te engageren waar mogelijk. Ze organiseert graag leuke extraatjes tijdens de klimweekends. Climb en de bergstijgers zijn haar onmisbare uitvalsbasis voor fijne dagen in de natuur.

Wil je ons team versterken, neem dan contact met ons op via climb@bergstijgers.org