OVER ONS

De Bergstijgers Brussel/Rising you bestaat uit twee delen:

Jeugdwerking in de Brockzaal

 Er is een jeugdwerking in de Brockzaal op elke dinsdag.

Rising you club

 Rising you club traint elke zondag in Itinéraires of Brussels Monkeys tenzij dat ze op de rotsen zitten.
 

Historisch / NL

 

De avonturenzaal ontstond in de schoot van Jeugd en Stad (JES) in 1993. De klimmuur werd in die tijd ontworpen in aanvulling met de andere faciliteiten die binnen het Jeugdcentrum van JES werden aangeboden: het jeugdherberg De waterman, De Rockfabriek, de opleidingsprojecten enz. De zaal werd toen enkel in functie van groepsinitiaties gebruikt.

 

In het begin van 2000 werd er, in samenwerking met Buurtsport Brussel, een nieuwe richting gegeven aan de activiteiten in de Brockzaal. Het clubwerking ‘s avonds en in het weekend kende haar ontstaan. Er werd contact gezocht met de omliggende scholen in de buurt.

 

Enkele jaren later ontstonden de permanente naschoolse kinder-klim-activiteiten. In samenwerking met de naschoolse opvang van het Instituut Buitenschoolse opvang De verliefde Wolk en De Buiteling , werd er wekelijks door kinderen tussen de 6 en 12jaar geklommen. vanaf  In september 2008 zijn deze werkingen deel geworden van de vaste clubwerking van Boulderbrock.

In 2018 zijn die lessen los van onze Clubwerking maar ze blijven een  bron van onze huidige leden  

 

De clubwerking professionaliseerde haar aanbod en werd in maart 2007 lid van de Natuurvrienden-Bergstijgers, als 10de sectie in Brussel.

 

2018  de club wordt Natuurvrienden bergstijgers Brussel  

 

2019 Rising you sluit aan bij de bergstijgers Brussel

 

L’Historie/ FR

 

La salle d'aventure est née au sein de Jeugd en Stad (JES) en 1993. Le mur d'escalade a été conçu à cette époque en complément aux autres dispositifs du centre de jeunesse de JES : l'auberge de jeunesse, le Waterman, la Rockfabriek, les projets de formation, etc.

 

La salle était alors destinée uniquement à des initiations en groupes.

 

Début 2000, en collaboration avec Buurtsport Brussel, une nouvelle direction a été donnée aux activités de la Brockzaal : mise en route d'activités de club en soirées et les week-ends, prise de contacts avec les écoles environnantes.

 

Quelques années plus tard, démarrage d'activités parascolaires permanentes "kinder-klim-activiteiten".

 

En septembre 2008 ces activités sont devenues parties intégrantes du club de Boulderbrock.

En 2018 ces activités  parascolaire s’organise indépendamment du club mais reste toujours un source pour le club au niveau de membre

 

En mars 2007, le club a professionnalisé son offre est devenu membre du Bergstijgers, en tant que 10ème section à Bruxelles .

 

2018 le club deviens  Natuurvrienden Bergstijgers Brussel .

 

2019 Rising You rejoint Bergstijgers Brussel.