logo bergstijgers

Initiatiecursus Bergwandelen 2021

Bergwandelen
Datum cursus: 
zondag, 30 mei, 2021 - 15:48 tot dinsdag, 20 juli, 2021 - 15:48

Een pittige introductie in het veilig, zelfstandig en avontuurlijk bergwandelen

 

Bergwandelen lijkt simpel: gewoon een paar wandelschoenen aantrekken en de rode stippen volgen. Dàt kan… Maar wat als je géén stippen meer ziet, of het pad is weggespoeld door modder, of je onverwacht in een onweer komt, of ’t wordt donker, en dat cafétje van in de toeristische folder gesloten lijkt te zijn, of erger: je verzwikt je voet … Maar – laat ons positief blijven – wat is er leuker dan in een afgelegen bergstreek zélf je weg te zoeken naar een mooi uitzichtpunt of volgende berghut?!

 

Bergwandelen wordt leuker als het avontuurlijker is, blijft leuk als je dat avontuur ook goed voorbereid en veilig aangaat. En dàt leren we je in deze initiatiecursus. Gespreid over enkele dagen bij ons in België en 10 dagen in de Zwitserse Alpen, initiëren we je in de basistechnieken van het zelfstandig bergwandelen. Van het kiezen van de juiste uitrusting, over het beoordelen van weertekens, staptechnieken, oriëntatie en kaartlezen tot het grondig plannen van een meerdaagse tocht, dat alles behandelen we tijdens de initiatie.

 

Of je nadien een volleerd zelfstandig bergwandelaar bent? Uiteraard niet. Daarvoor dien je nog meer naar de bergen te gaan en ervaring op te bouwen. Maar we garanderen je dat je na deze initiatie meer dan grote goesting hebt om precies dàt te doen, en dat in alle veiligheid.

 

Data en locaties:

Voorbereiding & afronding (Gent & Ardennen) : zondag 30.05 zaterdag 12.06 en zaterdag 18.09 (je krijgt de locatie na inschrijving)
Praktijkstage: Isenthal (Uri, Zwitserland): zondag 11 - dinsdag 20 juli

Deelnamevoorwaarden & -modaliteiten:

 • Beschikken over een goede gezondheid en prima fysieke conditie

 • Vaardig zijn in het hanteren van ‘kaart-en-kompas’ bij wandelingen in Ardennen

 • Lid zijn van de Natuurvrienden-Bergstijgers (met verzekering ‘Bergsport’)

 • Inschrijven door het invullen van onderstaand inschrijvingsformulier EN betaling van een voorschot van 175 Euro door storting op rek.BE45 0010 4658 0789 van Bergstijgers Cursussen, Antwerpen

 • Saldo (600 Euro) uiterlijk op 15.06 betalen

 • Max. deelnemers : 12 De inschrijving wordt vervroegd afgesloten als het maximum deelnemers bereikt is.
 • Cursusbijdrage omvat: begeleiding + cursusteksten, verblijf (HP) Zwitserland

 • Cursusbijdrage bevat niet: lidgeld & verzekering, vervoer & (eventueel) gebruik liften

 • Er zijn slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar: het volgnummer op ons rekeninuittreksel bepaalt de volgorde van inschrijven

 • Lees ook onze ‘Algemene Voorwaarden’ 

 • Meer informatie nodig? Mail naar:

sanne.lenaerts@bergstijgers.org

wilfried.meulenbergs@bergstijgers.org

 

Inschrijving Cursus Bergwandelen 2021

Persoonlijke gegevens
Algemene voorwaarden