logo bergstijgers

Alpiene treffen voor gevorderde alpinisten: derde editie

Datum activiteit: 
zaterdag, 8 augustus, 2020 tot zondag, 16 augustus, 2020
Omschrijving: 

In het treffen brengen we zelfstandige alpinisten/alpiene rotsklimmers samen (al dan niet met een vaste klimpartner) die de bergen willen intrekken met klimpartners die dezelfde bergspirit en sportiviteit delen. Het kan ook een springplank zijn voor alpinisten om hun grenzen wat te verleggen of andere ervaringen op te doen. Iedere deelnemer klimt onder eigen verantwoordelijkheid.

Ieder lid van de Natuurvrienden Bergstijgers met een bergsportverzekering kan deelnemen. Het is GEEN cursus of stage d.w.z. dat als je wil deelnemen er wordt verondersteld dat je alle nodige alpiene technieken kent om te klimmen in avontuurlijk terrein en op zelfstandige basis tochten kan ondernemen. Je beschikt ook over eigen materiaal. Om je goed uit de slag te trekken heb je een goede fysieke conditie nodig, een klimniveau 5c/6a, kennis van mobiele zekeringsapparaten, aanlopen via gletsjers, enz.

 Waar: Chamonix, maar dit kan veranderen afhankelijk van het weer en de condities. In samenspraak wordt dan een ideaal gebied gekozen.

Periode: Zaterdag  8 augustus tot zaterdag 16 augustus 2020

 Prijs: elke deelnemer staat in voor zijn eigen onkosten.

 Inschrijven: voor 1 mei 2020 door je deelname te bevestigen aan nico.merciny@telenet.be.

 

Kennismakingsweekend: zaterdag 20juni en zondag 21 juni 2020, telkens vanaf 10u.

 Je kan Nico ook mailen voor meer info of hem telefonisch bereiken op 0485162426