logo bergstijgers

Info Cursussen algemen

Wandelen

Kaart en kompas, voorbereiding GPS.
In deze cursus leer je kaart, kompas en GPS gebruiken om je te kunnen oriënteren in de natuur. Deze cursus wordt elk jaar in de verschillende secties ingericht.

 

Bergwandelen en Alpinisme

Cursus hooggebergtetrekker.
Voor wie zich kan oriënteren en een stapje hoger de bergen in wil. Bij deze opleiding hoort een stage in de Alpen. Deze cursus wordt om de 2 jaar ingericht en is ook de voorbereiding op de cursussen alpinist en klettersteig. Je kan het technisch brevet bekomen, nodig voor het volgen van de VTS cursus initiator bergwandelen.

Cursus alpinist.
Wie in de bergen de paden verlaat, over gletsjers gaat of rotsen beklimt, doet aan alpinisme. In deze cursus leer je alles over technieken en materiaal. Er is een stage aan verbonden in de Alpen. De cursus wordt om de 2 jaar ingericht. Vooropleiding cursus hooggebergtetrekker of initiator bergwandelen (VTS) vereist.

Cursus klettersteig.
Je leert “via ferrata” op een verantwoorde manier te gebruiken. De cursus wordt om de 2 jaar ingericht, afhankelijk van het aantal deelnemers. Vooropleiding cursus hooggebergtetrekker of initiator bergwandelen (VTS) vereist.

Cursus overleven in de winterse bergen.
Deze cursus richt zich op bergsporters die in de winter in de bergen willen trekken en wordt gegeven in de vorm van een winterstage. Vooropleiding minstens hooggebergtetrekker.

 

Jeugdcursussen

Vanaf 12 jaar kan je terecht bij Climb, onze jongerenwerking. Je kan hier leren indoor klimmen, rotsklimmen en alpinisme beoefenen. Om de 2 jaar is er een stage in de Alpen.
Verder zijn er lokale jeugdcurssen bij afdeling Brugge en Kempen.

 

Sportklimmen

Initiatie sportklimmen

In  deze cursus leer je de basis van het sportklimmen.  Nadien ben je in staat om veilig te klimmen in klimzalen én op uitgeruste outdoor-sportklimmassieven.

Deze cursus is gericht op personen (vanaf 12 jaar) die geen of weinig ervaring hebben met de klimsport. De lessen worden gegeven in een klimzaal, aangevuld met 1 praktijkweekend op de rotsen.

Na het volgen van deze cursus ben je klaar voor de cursus ‘initiatie rotsklimmen’.

Cursus Klimtechnieken

Verfijnen van de indoor klimtechniek door oefenen, observatie, video analyse en feedback. Er wordt verwacht dat de deelnemers, op eigen initiatief, tussen de lessen door de aangeleerde technieken verder inoefenen. Een minimum van 1x klimmen/week is zeker vereist om de einddoelstellingen van de cursus te behalen.  Instapniveau 5A  deze cursusmodule bereidt voor op de klimproef van het ingangsexamen van de VTS opleiding initiator muurklimmen

Cursus gevorderde touwtechnieken

 

Rotsklimmen

Cursus initiatie rotsklimmen.

Deze cursus is gericht op cursisten die een initiatie sportklimmen volgden en volledig zelfstandig willen leren klimmen op uitgeruste klimmassieven. Ze staat even goed open voor klimmers met ervaring in zaal en/of op de rotsen, die hun touwtechnieken willen uitbreiden (slagen in een eenvoudige toelatingsproef is dan wel vereist).


Cursus rotsklimmen voor gevorderden.
Je leert je klimstijl verfijnen en technieken om jezelf en je klimpartner uit hachelijke situaties te redden. Deze cursus wordt bij voldoende deelnemers jaarlijks ingericht. Je kan het technisch brevet behalen, nodig voor de VTS cursus initiator sportklimmen.

Klimtraining :

Voor gevorderde klimmers (instapniveau 6A) wordt via theorie en praktijk geleerd hoe efficiënt te trainen.  Deze cursusmodule bereidt voor op het ingangsexamen van de VTS opleiding trainer B sportklimmen

19/10/2019 tot 20/10/2019
Clubweekend (wandelen) : Hellenthal (D) Inschrijven voor 23 september (NATIONAAL)

ACTIVITEITEN

CURSUSSEN

03/10/2019 - 18:45 tot 21/11/2019 - 20:15
20/11/2019 - 09:30 tot 23/02/2020 - 16:30
23/02/2020 - 14:00 tot 29/02/2020 - 14:00