bergstijgers gent

Het verdronken land van Saeftinghe

Datum activiteit: 
zondag, 2 oktober, 2022
Uren: 
12:15
Omschrijving: 

Ons lang verwachte bezoek aan het Land van Saeftinghe zal doorgaan op zondag 2 oktober 2022.

In dit uitzonderlijk natuurgebied zien en ervaren we het ritme van het getij. Het water van de Westerschelde stroomt bij elke vloed het gebied binnen, bij eb zakt het water weg. Het zoete rivierwater van de Schelde wordt gemengd met het zoute water van de Noordzee. Het water is dan ook brak. Een groot deel van Saeftinghe niet vrij toegankelijk,  de vloed kan er verraderlijk snel opkomen. Een plaatselijke natuurgids zal ons meenemen doorheen de vele diepe geulen en kreken. Een tocht door het Verdronken Land van Saeftinghe is een fysiek pittige activiteit. We wandelen over schorren, waden door getijdengeulen en genieten ondertussen van het landschap, flora en fauna en van de verhalen van de gids.

Vervoer: De wandeling start STIPT om 12u30 aan het Bezoekerscentrum Saefthinge met een gids. We worden al om 12u15 ter plaatse verwacht zodat we op tijd kunnen vertrekken.
Je kan rechtstreeks met eigen vervoer gaan, maar we willen ook carpoolen. Voor de carpool vertrekken we om 10u30 aan de kiss and ride van de Watersportbaan op de Zuiderlaan.

Adres :
Bezoekerscentrum Saeftinghe, Emmaweg 4 
4568 PW Nieuw-Namen (bezoekadres Emmadorp) 
tel: +31 114-633110 

Duur: gemiddeld 3 tot 3,5 uur. Achteraf is er nog de mogelijkheid om het bezoekerscentrum te bezoeken.

Meebrengen
Het wordt een tocht door het grootste schorrengebied van Europa (3600 ha), een onvergetelijke ervaring! Doe waterdichte wandelschoenen of laarzen aan én warme winddichte kledij. Vergeet ook je picknick niet.

Kostprijs :
12 € per persoon te storten op BE66 6528 5389 6843 met de mededeling Saeftinghe + de voornamen van de deelnemers.

Door het geld te storten, ben je onmiddellijk ook ingeschreven.  Snel inschrijven is de boodschap, want het aantal deelnemers is beperkt.

Facebookevent: Verdronken land van Saeftinghe | Facebook

Bezoekerscentrum Saefinghe
Emmaweg 4
4568 PW Nieuw-Namen , Zeeland
Zeeland NL