logo bergstijgers

Kaart en Kompas : uitgestelde cursus Gent.

Datum cursus: 
woensdag, 23 februari, 2022 - 19:30 tot zondag, 13 maart, 2022 - 17:00

 

Over de kunst van het verloren lopen (en toch je weg terugvinden)

Steeds maar meer mensen gaan op stap en ontdekken het plezier van wandelen in de natuur. Wandelknooppunten en andere bewegwijzering leiden ons langs ‘verborgen paadjes’ en ‘adembenemende uitzichtpunten’ (om van de gemarkeerde ‘Instagram-plekjes’ nog maar te zwijgen. En meteen zijn die paadjes niet meer zo verborgen, staan we te drummen op elk uitzichtpunt en kan je eigenlijk geen foto meer maken zonder een tros andere fotografen op het plaatje...

Om écht van de natuur te genieten, is het daarom leuker zélf je weg te zoeken. Met behulp van een goeie kaart en een gewoon kompas. Zo wandel je rustig je eigen weg, zonder veel tegenliggers of haastige kilometervreters, en kom je op echt verlaten plekjes. Dat werkt àltijd, ook als de batterijen van je gps het begeven.

En precies dàt leren we in deze cursus. Gedurende twee avonden krijg je gedetailleerde instructie over hoe je (staf)kaarten kan lezen, hoe een kompas te gebruiken en hoe je een avontuurlijke tocht zelf kan uitstippelen. Tijdens een aansluitend weekend, diep in de bossen boven Stavelot, oefenen we de praktische toepassingen in, al genietend van de frisse lente in deze mooie, heuvelachtige streek. We logeren er in een gezellig Natuurvriendenhuis, waar we onze doorweekte kleren en botten kunnen drogen bij de haard, en onze droge kelen smeren met lekker lokaal gerstenat.

  Data:

  • woensdagavonden 23 februari en 9 maart (Gent, Huis van de Sport)

  • weekend 12 en 13 maart (Ardennen, NV Huis Les Gattes)

 

Prijs: 90 Euro  (inbegrepen: lessen, cursustekst, stafkaart, verblijf in het NV Huis tijdens het cursusweekend; niét inbegrepen: kompas, maaltijden/drank)

 

Deelnamevoorwaarden:

  • lid zijn (wandelverzekering afgesloten) bij Natuurvrienden-Bergstijgers

  • graag stappen, ook in ongebaand terrein

  • inschrijven via formulier op onze website

  • lees de algemene deelnemingsvoorwaarden

 

Inschrijven: vul het inschrivijvingsformulier in en schrijf het cursusgeld (90,-) over op de rekening rek. BE45 0010 4658 0789 van Bergstijgers Cursussen, Antwerpen.  Vermeld duidelijk "kaart en kompas :  Gent "

 

Meer informatie: femmetimmerman@gmail.com

 

Inschrijving Cursus Kaart en Kompas Gent 2022

Persoonlijke gegevens ( * verplicht in te vullen)
Cursus
Varia

Schrijf het cursusgeld over op de rekening rek. BE45 0010 4658 0789 van Bergstijgers Cursussen, Antwerpen  en vermeld duidelijk "kaart en kompas :  Brugge/Gent "