logo bergstijgers

Paaskamp 2024 : Mallos de Riglos

Datum activiteit: 
zaterdag, 30 maart, 2024 tot zondag, 7 april, 2024
Omschrijving: 

In 2012 maakten we voor het eerst een Spaans ommetje door met het paaskamp naar het schitterende en fascinerende Mallos de Riglos te trekken. Na 12 jaar is het dus echt wel hoogtijd om nog eens terug te gaan en opnieuw te klimmen op dat speciaal conglomeraat gesteente.

Mallos de Riglos is een klimmersparadijs in het noorden van Spanje, 50km van Huesca. Reken op een rit van 12 uur vanuit onze platte Vlaanderen. Het dorpje ligt aan de voet van een reeks machtige torens van 300m of hoger. De gieren die er boven vliegen, maken het plaatje volledig. Het klimmen is er iets uitdagender dan in een klassiek Frans massief, maar omdat het gebied zo groot is (meer dan 300 routes waarvan het grote merendeel multipitch) is er echt wel voor ieders smaak en kunnen iets te vinden. En een opmerking die ik in de klimtopo van 12 jaar geleden terug heb gevonden, stelde dat de gradatie vaak wat overschat was. Dus laat dat je zeker niet tegenhouden !

De omgeving is ook een must voor spectaculaire wandelingen. Ermitages, kastelen en afgelegen dorpjes wachten om ontdekt te worden.

Slapen doen we op camping Armalygal ( https://www.armalygal-camping.com  ) Voor tenten, vans en mobilhomes rekenen ze 12€ per persoon. Op de camping is er een restaurant en in de buurt zijn er winkels te vinden.

Wie kan deelnemen aan het paaskamp ? Leden van de Bergstijgers die bergsport verzekerd zijn. Je moet wat het klimmen betreft volledig zelfstandig zijn qua technieken en materiaal. Het gaat hier dus niet om een klimschool.

Periode : we zijn welkom op de camping Armalygal van zaterdag 31/3 tot en met zondag 7/4 ( langer blijven kan natuurlijk ook). Zoals altijd, kan je komen en gaan wanneer het jou het best past, maar wel opgelet de camping is de laatste week van maart nog gesloten. Ze doen speciaal voor ons wat vroeger open. Elke familie/tent heeft zijn eigen factuur.

 

Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar tom.robyn@telenet.be en dit voor 10/3. In de mail graag het aantal personen, aantal tenten, wagens , met elektriciteit of niet, honden , aankomstdag, … kortom alle info die nodig is om je plekje op de camping te reserveren.

 

Wie een chalet zoekt, neemt rechtstreeks contact met de camping. Laat hen wel weten dat je deel uitmaakt van de bende “Belgian Climbing Group Tom Robyn”.

 

Wie interesse heeft in een klimtopo, kan oa terecht bij Atlas&Zanzibar. De topo is “Riglos Vertical” een kleine 500 pagina’s droog aan de haak van uitgeverij Desnivel. De uitleg is in het Spaans, Frans en Engels. ISBN 978-84-9829-414-9. https://www.atlaszanzibar.be/nl/boeken/9788498294149/riglos-vertical-rock-climbing-guidebook

 

¡Nos vemos en España!