bergstijgers gent

Het verdronken land van Saeftinghe

Datum activiteit: 
zaterdag, 13 juni, 2020
Uren: 
13:30 tot 16:30
Omschrijving: 

Kom op zaterdag 13 juni 2020 het Verdronken Land van Saeftinghe ontdekken !  

In dit uitzonderlijk natuurgebied, zien en ervaren we het ritme van het getij. Het water van de Westerschelde stroomt bij elke vloed het gebied binnen; bij eb zakt het water weg. Het zoete rivierwater van de Schelde wordt gemengd met het zoute water van de Noordzee. Het water is dan ook brak.  

Een groot deel van Saeftinghe is niet vrij toegankelijk; de vloed kan er verraderlijk snel opkomen. Een plaatselijke natuurgids zal ons meenemen doorheen de vele diepe geulen en kreken.  Een tocht door het Verdronken Land van Saeftinghe is een fysiek pittige activiteit. We wandelen over schorren, waden door getijdengeulen en genieten ondertussen van het landschap, flora en fauna en van de verhalen van de gids. 

PRAKTISCH  
Verzamelen om 12u aan de kiss and ride van de Watersportbaan op de Zuiderlaan. Vanaf daar Carpoolen we. Je mag ook rechtstreeks gaan. 

Vanaf 13u worden we verwacht aan het Bezoekerscentrum Saeftinghe waar we kennismaken met de expo over de natuur, het landschap en de rijke geschiedenis. 

Om 13u30 STIPT start de tocht door het grootste schorrengebied van Europa (3600 ha), een onvergetelijke ervaring!  Duur : gemiddeld 3 tot 3,5 uur. 

Doe waterdichte wandelschoenen of laarzen aan. 

Adres :
Bezoekerscentrum Saeftinghe, Emmaweg 4 
4568 PW Nieuw-Namen (bezoekadres Emmadorp) 
tel: +31 114-633110 
 

Kostprijs :
10 € per persoon. Betalen op het rekeningnummer van Bergstijgers Gent BE66 6528 5389 6843 met de medeling: Saeftinghe + aantal deelnemers.

Betaald + inschrijvingformulier ingevuld = ingeschreven definitief. 

Er is een extra gids gereserveerd. Dus er zijn extra plaatsen bij gekomen.